søndag den 28. august 2011

Baby Led Weaning

Hmm.. altså hende Karla ville jo ikke spise grød. Hverken grød eller mos. Ikke engang mors fine hjemmedampede søde kartofler most med modermælk og sund olie. Nej. Nej tak mor. Ellers tak. Så blev hun 7 måneder - stadig ingen lyst til skemad. Nej tak mor. 
Hm - altså søde putte pige, du kan jo ikke leve af mors babs resten af livet. Selvom det er hyggeligt, skal du jo også have noget andet..
Løsning: BLW (Baby Led Weaning) - baby styrer selv hvad og hvordan mad skal i munden. Og så ikke noget mos. Rigtig mad. Gulerødder, agurker, broccoli (ikke et hit endnu), peberfrugt, avokado - ja stor set alle slags grøntsager. Og ananas, æble, pære, melon - ja stort set al slags frugt. Og de seneste hittere - rugbrødsmadder med leverpostej, frikadeller med squash og nr. 1 - kylling. 
Og hun hygger sig gør hun! Det er helt tydeligt. Hvor meget hun får ud af det, er endnu uvist, men vi synes vi kan se, at hun bliver bedre og bedre til at få noget ud af maden. Selvom det nok går langsommere, er det helt sikkert vejen frem med vores søde Karla. 
Jeg havde jo ellers troet jeg skulle give hende alle de lækre ting fra Rebecca Perssons fine Baby bog, og jeg forsøger mig da også ind i mellem med lidt mandelcreme, græskarmos og sesammælk.. Men Karla vil så gerne selv. Eller - faktisk vil hun kun selv! Og det føles også mere rigtigt. Det passer til Karla. Det er sådan hun er. Og så nytter det ikke at forsøge at lave om på det. Og det ville også være helt forkert. Den unikke, smukke og helt specielt fantastiske personlighed vores lille guldklump allerede har anlagt sig, skal støttes og ikke knækkes. 
Så Karla - eat away <3





3 kommentarer:

  1. Det er bare SÅ rigtigt!! Karla er så fantastisk og skøn, og har så meget personlighed, og skal helt sikkert bare have lov til at hygge sig med alle de gode sager. Jubii hvor er hun dygtig :-)

    SvarSlet
  2. Ih hvor er det godt. Hun er heldig at have en mor som laver så god og dejlig mad til hende.Og hvor ser hun bare skøn ud på billederne. Og stolt på en måde som om hun aldrig havde lavet andet :) Vi må straks prøve det her. (PS: tygger hun maden med gummerne og de små tænder eller er det mere sutte-sutte?) Kys og kram

    SvarSlet
  3. Hej KM. Ja det er simpelthen bare så sjovt og fint og hun synes bar det er fantastisk og hygger sig meget med det, så det er bare fedt. Hun er efterhånden også blevet godt til rent faktisk at få lidt ned i maven, hun bruger vist både tænder, gummer og sutteteknik - alle kneb gælder ;-)

    SvarSlet